Ontwikkeling voor jou, jouw medewerkers en de organisatie
Toekomstgerichte organisaties zetten hun mensen centraal, zij vormen het kloppende hart van organisaties. Het welzijn van medewerkers vormt hierin een centrale rol. Gemotiveerde, flexibele en, bovenal, gelukkige medewerkers die klaar staan om voor elkaar en de organisatie door het vuur te gaan.
Het centraal zetten van medewerkers in organisatie, luisteren, het zien van kansen en mogelijkheden en faciliteren van reflectie, leren en ontwikkelen is een gedeelde verantwoordelijkheid van organisaties en medewerkers.
Klaar voor Morgen helpt jouw organisatie om alle talenten in jouw organisatie te ontdekken en optimaal te benutten.
Dit doen we op verschillende manieren. Enerzijds bieden we selectie- en ontwikkelassessments aan om al bij de start in de functie te werken aan de ontwikkeling.
Ook leveren we een belangrijke bijdrage aan talentmobility in organisaties. Hoe creëer je de cultuur en noodzaak waarin medewerkers actief aan de slag gaan met hun loopbaan. En hoe richt je een organisatie in die wendbaar is en recht doet aan het werkgeluk, ontwikkeling en levensfase van mensen in combinatie met het behalen van de beoogde doelen en resultaten.
Klaar voor Morgen begeleidt organisaties met talentprogramma’s, de transitie van functies naar rollen en loopbaanwelzijn. Alles met als doel de competenties, vaardigheden en werkgeluk van medewerkers af te stemmen met de behoefte en ontwikkelingen van de organisatie. Het voorkomt inzicht in jouw talentpool onnodige externe werving en versterk je de organisatie met de kracht van jouw eigen DNA.
Als partner van jouw carrière zijn we er niet alleen als we een passende vacature voor je hebben. We vinden het belangrijk jouw ontwikkeling te volgen en waar nodig te begeleiden. Denk jij er wel eens over na, hoe snel de toekomst op je af komt? Wij wel, en wij kunnen niet wachten om onderdeel te zijn van jouw morgen.
Het is voor jou als professional essentieel om in de snel veranderende (arbeids)markt pro-actief aan de slag te gaan met het managen van de eigen loopbaan. Jouw persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk leg je natuurlijk niet in handen van je werkgever. Eigen regie en verantwoordelijkheid hierin pakken is waar ‘Klaar voor Morgen’ je graag bij helpt. We doen dit door het aanbieden van kennis en inspiratie voor het vinden van ander werk, we helpen je bij het centraal stellen van jezelf in het ontdekken van je talent of een (nieuwe) carrière of het leuker maken van het werk in de organisatie waar je nu voor werkt. We zoomen in op jouw positie op de arbeidsmarkt en stomen je klaar voor om de door jou gestelde doelen in je carrière te behalen.
We stappen samen met jou uit je comfortzone. Welke doelen en groei heb jij voor ogen. En welk gedrag, mindset en acties passen hier nou echt bij. Samen werken we aan jouw carrière van morgen.
Heb jij ook wel eens het gevoel dat je met sommige mensen goed overweg kan, een prettig contact hebt en met anderen een mindere klik ervaart? En heb je daar dan last ook van? Belemmert dat jou in de samenwerking met collega’s of in jouw manier van leidinggeven?
Dat kan te maken hebben met verschillen in stijl van communiceren. En let op, daarbij gaat het er niet over hoe je bent als persoon, maar wel over wat je uitstraalt in je manier waarop jij in gesprek gaat met de ander. Want hoe komt het dat je een bepaalde stijl van communiceren van een collega als prettig ervaart en een andere stijl als lastig en irritant?
In een coachingstraject gaan we op bovenstaande vragen nader inzoomen. Aan de ene kant door je inzicht te geven in de verschillende communicatiestijlen die we kunnen ervaren en natuurlijk ook in jouw primaire stijl. We gaan je leren schakelen tussen de verschillende stijlen om er zo voor te zorgen dat je effectief kan zijn in elk gesprek dat je voert. Maar ook zullen we tegenkomen waar jouw allergie in het contact oorspronkelijk mogelijk vandaan komt en helpen jou om daar in de toekomst mee om te gaan.
Dit doen we door een mix van theorie en praktijk. We kiezen ervoor om heel praktisch te oefenen met situaties uit de dagelijkse praktijk. Welke gesprekken heb je recent gevoerd of ga je voeren, daar gaan we vooral mee oefenen (samen met een trainingsacteur, iemand die gespecialiseerd is in het spelen van rollen binnen leersituaties). Daarnaast geven we je ook handvaten aan de hand van verschillende theorieën op het gebied van gespreksvoering.
Een team, hoe zou je dat omschrijven? Officieel als een groep personen die door samen te werken een gemeenschappelijk doel nastreeft en resultaten bereikt. Maar lukt dat in de praktijk ook altijd? Hebben jouw medewerkers alle competenties in huis om de doelen te bereiken, maar komen jullie er met het team net niet? Is er sprake van werkdruk of te weinig focus en krijg je er geen grip op waardoor dit komt?
De dynamiek en effectiviteit van een team heeft met verschillende aspecten te maken. En daarbij maakt het niet uit of het gaat om een voetbalelftal, een MT of Raad van Toezicht. Voor een goede samenwerking is respect, vertrouwen én elkaar goed (leren) kennen van essentieel belang. En vooral dat laatste wordt vaak overgeslagen. Weet jij waar iedereen in het team goed in is? Waar ben je zelf goed in en waar moeten ze je vooral niet voor vragen? En bij wie kan je dan het beste aankloppen? Inzicht in elkaars kracht en zwakte is belangrijk om samen tot een resultaat te komen. En vaak heeft iedereen heeft een eigen rol in het team. Want je zet een keeper toch ook niet in de voorhoede? En een aanvaller ook niet in het doel?
Met onze coaches en consultant helpen we je graag bij het inzichtelijk krijgen van je team, de te maken ontwikkeling en jouw rol als leidinggevende hierin.
Zoals bij al onze dienstverlening leren we het team graag beter kennen en starten we een analyse van de huidige en de gewenste situatie. Dit doen we o.a. door inzet van onze contextmeter die zicht geeft op:
Doelen en prioriteiten, Teamwork, Support en Impact
Wij geloven erin dat wanneer je elkaar goed kent, weet waar iemand energie van krijgt en waar juist niet van, je beter kan samenwerken en als team tot goede resultaten kan komen.
We gaan graag met je in gesprek om te verkennen wat we voor jou en jouw team kunnen betekenen. Vervolgens gaan we aan de slag, passend bij het team en de organisatie.
Assessments:
Het is misschien wel onze belangrijkste kernwaarde; toekomstgericht. We zorgen voor een duurzame inzetbaarheid voor nu en in de toekomst. De juiste persoon op de juiste plek in de organisatie. En zo geven we ook invulling aan ons assessment.
We inventariseren eerst grondig de vacature en/of het (ontwikkel) vraagstuk, de setting en de organisatie en vergelijken dit met de competenties, persoonlijkheid, ervaring en het leervermogen van de kandidaat. Na afloop ontvangt zowel de kandidaat als de opdrachtgever (met toestemming) een ontwikkelpaspoort (kort en bondig met voldoende diepgang). In een tweetal coachingsgesprekken komen we, aan de hand van de inzichten uit het assessment, tot een persoonlijk ontwikkelplan. Dit bespreken we samen met de kandidaat met de opdrachtgever. We kunnen daarna ook begeleiden bij de eerste stappen in deze ontwikkeling en/of nieuwe functie door middel van coaching.
Het assessment kan ingezet worden als ontwikkelassessment (€2450,- excl btw incl. coaching tot ontwikkelplan) en als selectieassessment (€2150,- excl BTW).
Contextmeter:
De contextmeter is gemaakt om een betere match te maken tussen een team en een nieuwe medewerker/ster. Aan de ene kant geeft de contextmeter een beeld van het team waarin kandidaat terecht komt, aan de andere kant bieden de resultaten van de contextmeter een basis voor de vraag welke aanvulling een team nodig heeft. Uiteindelijk willen we allemaal een plek die bij ons past, en willen we iets goed toevoegen aan het bestaande.