Teamleider Financiën en Inkoop

  • Gemeente Noordenveld
  • Roden
  • € Max €6862,- schaal 12 bruto

Ben jij een verbindende leider die sterk in zijn schoenen staat en jouw team en de verdere organisatie mee kan nemen in verandering? Als Teamleider Financiën en Inkoop krijg je de kans om een belangrijke rol te spelen in het vormgeven en sturen van een efficiënt en toekomstgericht team. Je staat voor je medewerkers, geeft richting aan hun ontwikkeling en weet hen te inspireren. Met jouw verbindende kracht creëer je samenwerking en draagvlak om zo te kunnen werken aan een toekomstbestendige organisatie.
Benieuwd hoe jij impact kunt maken? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als teamleider geef je op inspirerende wijze leiding en heb je aandacht voor en betrokkenheid bij de medewerkers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het behalen van de vastgestelde doelen.

Je neemt je team mee in de organisatorische veranderingen van de gemeente en hebt een visie op de toekomstige financiële functie. Het is aan jou om helderheid te scheppen in structuur en proces, rolverdeling en verantwoordelijkheden te duiden en eigenaarschap te stimuleren. Je draagt bij aan een  stabiele en daadkrachtige werkomgeving.

Een van de concrete opdrachten voor het team zal zijn om de Planning & Control cyclus te evalueren en optimaliseren. Dit met als doel om o.a. efficiënte en betrouwbare management- en stuurinformatie te genereren.

In deze rol werk je nauw samen met de concerncontroller.

Wie ben jij?

Wij zoeken een daadkrachtige teamleider die energie haalt uit het faciliteren, coachen en aansturen  van medewerkers. Je bent koersvast en bent in staat in alle dagelijkse hectiek en verschillende belangen vast te houden aan de overstijgende visie.  Je overziet het totale speelveld van de gemeentelijke organisatie.  Je hebt een open en positieve benadering en weet mensen mee te nemen.

Daarnaast herken jij jezelf in de volgende punten:

  • HBO/WO werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende, financiële functie in een complexe organisatie;
  • Je hebt kennis van financiën en minimaal affiniteit met inkoop en aanbesteding;
  • Ervaring in politiek/bestuurlijke omgeving is een pre;
  • Een verbindende en coachende collega met humor, tact en flair;
  • Juiste mix van pragmatisme, empathisch vermogen,  en conceptueel denkvermogen.

Over de organisatie

Gemeente Noordenveld
Noordenveld is de meest noordwestelijke gemeente van de provincie Drenthe. Met zijn 31.000 inwoners en ruim 20.000 hectare oppervlakte zijn de mogelijkheden hier nog ongekend! Alles wat de provincie Drenthe zo ‘beroemd’ heeft gemaakt tref je in Noordenveld aan. Zoals oeroude hunebedden, uitgestrekte bossen, fraaie zandverstuivingen, grootse heidevelden, prachtige fietsroutes, maar ook een schitterend meer. Niet voor niets spreken ze hier een beetje trots over ‘Drenthe op z’n mooist’. Een gebied waar het heerlijk wonen, maar ook werken en recreëren is. Noordenveld is te karakteriseren met de begrippen: forensengemeente, hoogwaardige industrieterreinen, toeristisch-recreatief en veel plattelandskernen.

Wat maakt werken bij Noordenveld leuk?
Er zijn zoveel gemeenten waar je aan de slag kan: waarom nu juist in Noordenveld? Er is een aantal factoren dat het werken bij Noordenveld zo leuk maakt. Bijvoorbeeld de omvang en de werksfeer; Noordenveld is relatief klein. Er werken zo’n 400 medewerkers; er wordt met collegialiteit en passie gewerkt, waarbij men graag voor elkaar en voor de inwoners klaar staat.

Jouw Team

Het team Financiën en Inkoop maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Binnen de afdeling Bedrijfsvoering bevinden zich vier teams (met teamleiders), die worden aangestuurd door de manager Bedrijfsvoering. In samenwerking brengen jullie beleid, processen en uitvoering van de bedrijfsvoering naar een volgende fase binnen de organisatie.

Het team bestaat uit 18 medewerkers met verschillende disciplines (financiën, inkoop en verzekeringen en interne controle).

Naast jouw rol als teamleider, neem je samen met zo’n 13 collega teamleiders actief deel aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je zet actief in op een uitstekende samenwerking met andere teams om zo gezamenlijk  doelen te bereiken. Je komt terecht in een uitdagende omgeving die vraagt om leiderschap en visie.

De werkplek

Wat biedt de gemeente Noordenveld

In een dynamische organisatie die altijd in beweging is, koestert de gemeente Noordenveld een informele werksfeer waar een afspraak een afspraak is en kwaliteiten worden gezien én benut. Iedereen wordt gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen.

  • Afhankelijk van kennis en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 6.862 (schaal 12), op basis van een 36-urige werkweek;
  • Individueel Keuzebudget (IKB). De hoogte van het IKB is 17,05% boven op je salaris. Dit IKB kun je gebruiken voor extra verlof, salaris, opleidingsmogelijkheden of voor fiscale uitruil.
  • Een werkplek in een informele en dynamische omgeving met leuke collega’s;
  • We bieden je een jaarcontract met de intentie voor een vaste aanstelling. Bouwen aan een langdurige samenwerking is onze doelstelling;
  • De keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering;
  • Een organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling;
  • Hybride werkomgeving: wanneer je functie het toelaat, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot (gedeeltelijk) thuiswerken. Wij kennen een thuiswerkvergoeding van € 3 per thuiswerkdag op declaratiebasis.

 

Wat biedt de organisatie jou

27 vrije dagen op basis van een 36-urige werkweek
Volledig gefaciliteerd aan de slag: telefoon en laptop van de gemeente
Pensioenopbouw bij het ABP

Onze werkwijze

De procedure

Enthousiast geworden? Deze procedure wordt begeleid vanuit ‘Klaar voor Morgen’. Je kunt middels de onderstaande button solliciteren of stuur je CV z.s.m., maar uiterlijk voor 31 oktober 2024 naar werving@klaarvoormorgen.com. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mariëlle Gudde (06-42028052).

Geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd rekening te houden met ondergenoemde planning.

Sluiting reactie termijn: De uiterste reactie termijn is 31 oktober 2024

Voorselectiegesprekken met Marielle Gudde (Klaar voor Morgen); 4 en 5 november

Eerste gespreksronde bij de gemeente Noordenveld; 7 november 2024

Tweede gespreksronde bij gemeente Noordenveld; 11 november 2024

1

Collega aan het woord